Echipa GRASP a Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului este formata din 4 elevi. Noi ne-am impartit munca in mai multe sectoare:
● Hardware: Morosan Gheorghe
● Software: Anastasiu Andreea, Volanschi Matei, Diaconita Adrian
● Data analysis: Anastasiu Andreea, Volanschi Matei, Diaconita Adrian
● 3D modelling: Diaconita Adrian
● PR: Anastasiu Andreea
Misiunea noastra secundara consta in terraformarea unei planete(planificam sa punem seminte de grau si rapita, deoarece ele pot creste in medii destul de flexibile). Vom face o analiza a radiatilor UV si a componentelor organice biotice din atmosfera, deoarece daca aceste seminte se adapteaza la zona Exoplanetei in care se afla roverul nostru asta inseamna ca zona ai este locuibila.
De asemenea un alt lucru foarte important, pentru ca o planeta sa sustina viata este atmosfera impreuna cu gazele care se afla in aceasta. Daca planeta pe care dorim sa o expluatam are atmosfera, va trebui sa fie masurata cantitatea de oxigen,dioxid de carbon si azot, deoarece sunt niste intervale pe care atat omul cat si plantele le pot suporta, daca acesta nu vor fi in regula, insemna ca planeta nu este locuibila. Ne vom da seama de acest lucru doar daca semintele vor mai fi sau nu in recipientul special din rover.
Roverul este compus dintr-un șasiu pe șase roți, împreună cu un braț robotic acționat prin servomotoare. Noi am folosit 2 Arduino care comunica permanent cu un Raspberry Pi4.Senzori de temperatură, presiune, umiditate, lumina UV și gaz, vor fi conectati la un Arduino, care la randul lui va fi conectat la Raspberry Pi4. Acesta va trimite in timp real datele catre noi.Cu ajutorul unei camere PiCamera roverul va cartografia zona.