Echipa de robotica Helios este coordonata de Farkas Corina, profesoara noastra de fizica de la Colegiul de Arte „Sabin Dragoi” Arad. Avem sase membri: Buhai Alexandru – inginer si designer, Usvat Alessio si Constantin Eduard – ingineri, Zainea Stefan – programator si electrician, Teuca Alexandru – programator si Borod Maya – comandant si purtator de cuvant.
Misiunea noastra secundara este sa aflam cand este cea mai potrivita perioada pentru o expeditie pe o alta planeta. Vom gasi valorile minime, medii si maxime ale datelor adunate despre temperatura, presiune, CO2 si umiditate. Acestea ne vor ajuta sa tragem concluzii despre climatul si vremea din jurul rover-ului. Daca acestea nu pot fi suportate de un organism uman, atunci nu este o perioada optima pentru o expeditie.
Rover-ul este compus din 2 sectiuni si un modul extern. Prima sectiune este responsabila de locomotia rover-ului. Ea va controla 2 motoare pas cu pas, care vor propulsa roverul in functie de comenzile primite de la baza. A doua sectiune este responsabila de bratul roverului, care este compus din 4 servomotoare. Bratul si locomotia vor fi controlate de doua microcontrolere diferite. Modul extern este un corp distinct de rover folosit pentru a inregistra date atmosferice pe care le stocheaza pe un card SD. Pentru a obtine datele necesare, vom folosi un barometru pentru presiune, un senzor pentru umiditate si unul pentru CO2 precum si un termometru. Datorita timpului si memoriei limitate pe care le avem pentru rover, am optat sa folosim un smartphone in locul unei camere video deoarece imaginile vor fi mai calitative. In cazul in care apare o eroare neasteptata, telefonul fiind un sistem separat de cel al rover-ului, va functiona fara probleme.
Speram ca misiunea noastra sa fie un succes, sa invatam lucruri noi si sa ne atingem limitele tehnice si stiintifice.